Nieuwkomers Koen van Beerendonk en Bas Baetens stellen zich voor

‘Alle facetten voor groei zijn aanwezig’

A3bc Data & Telecom groeit verder. Daar zijn we trots op en daar pakken we op door. Vandaar dat we recent ons team uitgebreid hebben. De twee nieuwkomers aan het woord.

Koen is ondanks zijn jonge leeftijd al een ervaren kracht in de telecombranche. Voorheen was hij werkzaam bij T-Mobile en die kennis en ervaring neemt hij nu mee naar A3bc Data & Telecom. ‘Met name de dynamiek en snelheid van een kleinere organisatie trok mijn aandacht, toen ik de vacature zag.’ Bij A3bc Data & Telecom merk ik in de eerste weken al dat er veel van me wordt gevraagd, maar ik heb ook alle ruimte om te leren. Dit spreekt mij enorm aan. Ik wil me de komende tijd volop verdiepen in het vakgebied, ervaring opdoen en mezelf ontwikkelen.

Bas en Koen in gesprek voor het bedrijfspand van A3bc Data en Telecom in Roermond

‘Qua techniek spelen wij mee in de Champions League’

Bas, de ervaren kracht, die inmiddels een flink aantal jaren ervaring heeft in de branche, vult aan: ‘Hier zijn alle facetten voor verdere groei aanwezig., Technisch loopt het bedrijf ver voor. Dit sprak mij direct aan tijdens de eerste kennismaking. Wij kunnen echt alles maken. Echt maatwerk met oplossingen waar de klant echt iets aan heeft. Ik heb bij diverse bedrijven en providers in de branche gewerkt, maar op het gebied van kennis, service en techniek speelt A3bc Data & Telecom gewoon in de Champions league!

Het salesteam is de spil tussen deze techniek en de eindklant, wij vertalen de techniek naar de wensen van de klant en vertalen de oplossing naar een passend aanbod. Daarom krijgt de klant bij A3BC Data & Telecom een oplossing die altijd werkt en die volledig is ingericht naar de wensen van de klant, hierdoor betaalt een klant dus nooit teveel!’

Uitdaging in ontwikkelingen in de markt

De twee nieuwkomers praten in rap tempo verder. Er zit veel energie en er wordt veel gelachen tijdens het gesprek. Als we inzoomen op de trends en ontwikkelingen in de branche wordt de toon een stuk serieuzer, maar er verschijnt ook een twinkeling in de ogen van de heren. Enthousiast vertellen ze over trends die ze zien binnen de branche.

Bas geeft aan dat hij veel verwacht van integratie van data, telecom en processen binnen bedrijven, bijvoorbeeld koppeling met het Customer Relationship Management (CRM) pakket. ‘Daar is nog veel winst te behalen voor onze klanten, hierdoor gaan ze een stuk efficiënter en dus makkelijker én voordeliger werken. Overal toegang tot internet en bedrijfsdata zijn daarbij essentieel. Nee, sterker nog, van levensbelang. Zonder internettoegang valt alles stil. Ik verwacht ook dat er een verdere centralisatie van diensten gaat plaats vinden binnen bedrijven en organisaties. Het datanetwerk wordt dan een cruciaal onderdeel binnen deze bedrijven en organisaties, A3bc Data & Telecom heeft alles in huis om dit voordelig, professioneel en betrouwbaar voor de klant te realiseren’, aldus Bas.

Data is de toekomst

Koen geeft aan dat de focus helemaal verschuift naar data. ‘Zelfs telefonie gaat straks volledig via het datanetwerk zowel voor vaste als voor mobiele telefonie. Maar denk ook aan diensten zoals hosted telefonie en Skype for Business van Microsoft. Zodra de verbindingen waar de data overheen gaat betrouwbaar en snel genoeg zijn, worden deze diensten meer en meer gemeengoed. De hoeveelheid data die in beweging komt, is enorm en zal de komende jaren alleen nog maar verder groeien. Daar is het 5G netwerk, waar binnenkort in Nederland de licenties voor geveild worden en wat in 2020 aangelegd gaat worden, onmisbaar in. Wij hebben de technische kennis in huis om de steeds verder groeiende mogelijkheden te vertalen voor onze klanten naar bruikbare producten en diensten’, geeft Koen aan.

Bas sluit af met een laatste ontwikkeling waar hij veel van verwacht: ‘Momenteel is ISDN 2 actueel voor veel bedrijven. Die techniek is niet meer beschikbaar vanaf 1 september a.s. Ik kijk echter verder en zie echt mogelijkheden voor bedrijven en organisaties om een grote stap te zetten in aanloop naar het einde van ISDN 30. Dat gaat in 2021 spelen, maar ik wil daar nu al mee aan de slag. Klanten kunnen echt voordeel hebben als ze de overstap maken naar een eigentijdse inrichting voor data & telecom. Betere bereikbaarheid, hogere betrouwbaarheid en ook nog een flinke kostenbesparing. Ik voorzie een verschuiving van relatief duur bezit van apparatuur naar betaalbaar gebruik van diensten. Data & Telecom as a service!’

Internationale dienstverlener

Aan het eind van het gesprek gaat het nog even over de regionale ‘roots’ van de heren. Dat is een voorwaarde om hier te mogen werken, zeggen ze lachend. ‘Als je het dialect niet spreekt, kom je niet eens op gesprek’, zegt Koen met een knipoog. Beide heren zijn bekend in de regio en vinden het een pré dat A3bc Data & Telecom hier is gevestigd. ‘We zijn een bedrijf met stevige wortels in de regio, maar we hebben een flinke internationale groei ambitie, richting Europese markt. Dat laatste vooral ook in de Retail vanuit het feit dat we ‘hofleverancier’ zijn bij het Designer Outlet in Roermond. De klanten die we hier hebben, helpen we tot ver over de grenzen, ook aan de hoofdkantoren en filialen in andere landen leveren wij de data en telecomdiensten van A3bc,’ zegt Bas. ‘We vinden het geweldig dat de internationale component aanwezig is, dat maakt ons werk alleen maar interessanter’, beëindigt Koen het boeiende gesprek.

Persoonlijk kennismaken met de heren? Neem contact met ons op.