Aanleg glasvezel stadsrand noord en zuid stap dichterbij

Glasvezel buitenaf bedrijventerreinen heeft afgelopen jaar een succesvolle glasvezelcampagne afgerond in Noordoost-Limburg. Wij zijn blij en trots dat u en veel van uw collega ondernemers op bedrijventerrein Stadsrand Noord en Zuid binnenkort op ons glasvezelnetwerk de gewenste diensten kunnen afnemen.

Vertraging

Inmiddels is de aannemer (SPIE) aan het graven in Bergen en Spikweien. De bedrijventerreinen Swalmen, Herten, Posterholt, Vlodrop, Susteren en Maasbracht zullen snel volgen. Hoewel er geen grote wijzigingen zijn, wijken we wel af van onze eerder gecommuniceerde planning. Door bodemonderzoek heeft het graafwerk tijdelijk stilgelegen. Als er een vermoeden is van vervuilde grond in de bodem is een extra onderzoek noodzakelijk. Inmiddels is de aanleg hervat.

Coronavirus

De planning staat nog eens extra onder druk vanwege het coronavirus. Momenteel hebben we dagelijks te maken met uitval van geplande afspraken. Enerzijds omdat er medewerkers zijn die door ziekteverschijnselen niet kunnen werken, anderzijds omdat we niet aan de slag kunnen bij bewoners en ondernemers die kampen met griep of verkoudheid. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen op de voet volgen en nemen we maatregelen waar nodig. Voor al onze mensen geldt dat zij de voorgeschreven hygiƫnemaatregelen van het RIVM hanteren.

Mijlpalen

Wij vinden het spijtig dat u waarschijnlijk iets langer moet wachten op uw glasvezelaansluiting. Ondanks de lastige situatie waarin we ons nu bevinden, is er gelukkig ook nog goed nieuws te melden: sinds april heeft SPIE maar liefst vier nieuwe verdeelpunten geplaatst. Deze bovengrondse kasten zijn te vinden in de buurt van Velden, Sint Odiliƫnberg, Vlodrop en Echt.

Planning

Op basis van de huidige planning kunnen we aangeven dat de start van de werkzaamheden starten rond week 25 is voorzien. De totale doorlooptijd bedraagt ca. 19 weken.
We zullen u tussentijds over de voortgang informeren.

Alsnog meedoen?

Heeft u nog vragen of wilt u alsnog inschrijven, neem dan contact op met A3bc Data & Telecom via 088-9393100 of mail naar t.schreurs@a3bc.eu