Het zijn bijzondere tijden…

Het zijn bijzondere tijden… vindt ook Marc Nies, accountmanager bij A3bc. Lees zijn verhaal!

… en dat merk je ook om je heen …

  • Collega’s die gedwongen of ongedwongen thuis zitten,
  • snelwegen en andere toegangswegen die nagenoeg leeg zijn,
  • afspraken die afgezegd worden,
  • persoonlijke contacten die “verboden” zijn en
  • een wereld die vanuit een bepaalde angst en onzekerheid regeert…

Ik moet (of eigenlijk ‘moest’) wekelijks, tijdens de netwerkbijeenkomsten van Pro Connect, mezelf pitchen en daarna het bedrijf pitchen. Stiekem is dat best moeilijk… je weet zelf dat het product en de dienst die je dagelijks verkoopt en het bedrijf waar je ambassadeur voor bent tot de top behoren, maar hoe vertel je dat nou?

Hoe leg je dat uit aan mensen voor wie telefonie en internet de normaalste zaak van de wereld zijn en het eigenlijk altijd doet… Hoe onderscheidt je je dan?  Niet alleen t.o.v. de huidige leverancier, maar ook t.o.v. de andere leveranciers die ook vertellen dat hun product en dienst het beste voor de eindgebruiker is…

Perfecte antwoord in een bijzondere tijd…

Daar kwam gek genoeg ‘het perfecte antwoord’ op in deze bijzondere tijd… Waarom? Dat zal ik uitleggen met een drietal voorbeelden, de eerste uit de zorgwereld.

Bij een grote zorginstelling in het zuiden van het land was de behoefte aan meer data opeens een bijzonder urgente vraag. Op maandagochtend werd ons gevraagd wat we hierin konden betekenen daar op vrijdag de eerste corona patiënten binnengebracht zouden worden. Dat vergt niet alleen organisatorisch ontzettend veel, maar de internet verbinding moet ook toereikend zijn om intern en extern goed te kunnen blijven communiceren en alle data stromen onbezorgd af te kunnen handelen. Op maandagochtend de vraag krijgen om 100 Mbit te upgraden naar minimaal 500 Mbit was ook voor ons een uitdaging… maar met trots konden we de klant op vrijdagochtend mededelen dat de nieuwe lijn technisch was opgeleverd en met de IT afdeling van de klant zelf gaat alles nu vlekkeloos over de nieuwe internet snelweg.

Maatwerk oplossing voor onderwijsinstelling

Basisscholen zitten ook in een bijzonder vreemde tijd. Iedereen verplicht thuis omdat de kinderen niet naar school kunnen komen en vele juffen en meesters die zoeken naar alternatieve manieren om les te kunnen geven en het contact met de leerlingen te onderhouden. Er liep ook nog een bepaalde deadline van 1 april waarbij KPN zou stoppen met het afhandelen van telefoonverkeer via ISDN. Nadat we al ruim 40 scholen op een efficiënte wijze hadden geholpen de bereikbaarheid te blijven garanderen waren er nog steeds een 10 tal scholen waar, om uiteenlopende redenen, toch de ISDN lijnen nog leidend waren… Dichte scholen, andere beslommeringen aan het hoofd maar toch hebben we het weten te regelen dat ook deze scholen binnen een week hun bereikbaarheid geborgd hebben. Met kunst en vliegwerk, snel schakelen en pro actief meedenken van onze monteurs hebben we het kunnen regelen. Uiteraard in samenspraak met het hoofdkantoor en de diverse schooldirecteuren!

Uniek als je kijkt naar dienstverlening, daar menig ander monteur alleen uitvoert wat op het werkbriefje staat en niet daadwerkelijk kijkt naar het oplossen van de klantvraag. Ook al ligt deze ver buiten de gestelde kaders”

Internetsnelheid flink opschroeven?

Iedereen heeft op een bepaalde manier meer behoefte aan bandbreedte, in de volksmond ook wel internetsnelheid genoemd. De vele thuiswerkers zorgen ervoor dat niet alleen de download goed moet zijn, maar ook de informatiestroom de andere kant op (upload). Manieren van communiceren of vergaren van informatie veranderen.. en daarmee vraagt de infrastructuur ook veranderingen om het bedrijf soepel en vloeiend te laten lopen. Dat we ook daar pro actief meedenken om de klantvraag en wens in te vullen blijkt wel weer dat we het binnen een werkdag voor elkaar krijgen om een straalverbinding actief te hebben, waarbij de bandbreedte van een klant 10 keer zo groot wordt. Elke reguliere aanvraag neemt doorgaans minimaal 3 weken in beslag bij gewoon internet en minimaal 12 weken bij de aanleg van glasvezel. Bij A3bc kun het je geregeld hebben binnen een dag!

En dit is nog meer een kleine greep uit de dagdagelijkse zaken die voor ons normaal zijn, maar voor een klant als uniek worden ervaren..

Dat onderscheidt A3bc dus!

Het pitchen zal me de volgende keren nog beter af gaan met dit soort voorbeelden in mijn rugzak… Daarmee onderscheiden we ons dus echt.. en dat maakt ons echt uniek!

Het zijn bijzondere tijden.. en die vragen bijzondere prestaties…

En A3bc laat zien dat wij onze handen daar niet voor omdraaien… wel gewassen uiteraard en ontsmet! Meer weten? Neem contact op met mij.

Stay safe, stay healthy en tot de volgende bijzondere week!

Marc Nies
Accountmanager A3bc