Project Glasvezel Roermond is succes op terreinen Roerstreek

ROERMOND– Nu de deadline voor deelname aan het Glasvezel Roermond op de Roerstreek is verstreken, kunnen we u informeren dat bijna 40 procent van de bedrijven op Roerstreek-Noord of -Zuid heeft getekend voor een glasvezelaansluiting. We kunnen dus gerust spreken van een zeer succesvol vraagbundelingsproject voor de aanleg van een razendsnel glasvezelnetwerk, mede dankzij de massale deelname van de ondernemers op Roerstreek.

Vergunningen
De vergunningen voor het graafwerk zijn inmiddels ingediend bij de Gemeentes Roermond, Roerdalen en de Provincie Limburg. Zij dienen ons ontwerp goed te keuren voordat we van start mogen. We gaan er vanuit dat we in het nieuwe jaar snel starten met de aanleg. Via deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte over de vorderingen.

Glasvezel Roermond
Glasvezel Roermond is een initiatief van ParkNed en A3bc Data & Telecom, in samenwerking met Parkmanagement Midden Limburg. A3bc en ParkNed hebben zich de afgelopen maanden ingespannen om de ondernemers te enthousiasmeren voor dit initiatief. Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is een kostbare zaak, van wezenlijk belang voor ondernemers op bedrijventerreinen, vaak ver verwijderd van de wijkcentrales van KPN of Ziggo en kunnen dan over koper maar beperkte Internet bandbreedtes verkrijgen.

Collectieve deelname
Glasvezel is de toekomst: open netwerken, onbeperkte uitbreiding van de bandbreedte mogelijk, met een optimale bereikbaarheid en flexibiliteit. En dat alles over 1 verbinding. Geen bedrijf kan eigenlijk nog zonder, maar vaak zijn de kosten van een individuele verbinding erg hoog en daarmee een drempel om over te stappen naar glasvezel. Dankzij het initiatief van Glasvezel Roermond en de collectieve deelname van bedrijven, is de prijs voor een glasvezelaansluiting op de Roerstreek geen drempel meer en kan de aanleg doorgaan.

Nog meedoen?
Ondernemer op de Roerstreek en u wilt ook een razendsnelle glasvezelaansluiting? Neem direct contact op met A3bc Data & Telecom via 088-9393100 of mail naar t.schreurs@a3bc.eu.