Uitval van dataverbinding voorkomen? A3bc Data & Telecom biedt maatwerk oplossing met SD-WAN

Je moet er niet aan denken. Geen dataverbinding tussen je bedrijfskritische applicaties, waardoor je bedrijfsproces stil komt te liggen. Je dienstverlening hapert met nadelige gevolgen voor je klanttevredenheid en omzet. Dat is verleden tijd! Met een maatwerk SD-WAN oplossing van A3bc Data & Telecom heb je altijd verbinding met jouw eigen IP-adres.

Aan het woord is Erik Tollenaar, accountmanager, in gesprek met Jelle Warringa, onze commerciële economie stagiair. Enthousiast vertelt Erik over hoe het hem bevalt bij A3bc, waar hij sinds september werkzaam is. “A3bc is een bedrijf met een unieke positie”, aldus Erik. “Wij brengen geen dozen naar de klant, maar we bouwen zelf maatwerk oplossingen en we leveren datgene wat de klant ook echt nodig heeft. 

Uiterst betrouwbare dataverbindingen met SD WAN

SD WAN staat voor Software Defined – Wide Area Network. Erik: “Over de techniek er achter, daar weten wij alles van. Interessanter voor onze klanten is wat je er aan hebt. Heel simpel uitgelegd is het een internetverbinding die uiterst betrouwbaar is door een ingebouwde back-up waarmee de verbinding met het eigen IP-adres van de klant behouden blijft. Mocht de ene verbinding uitvallen, dan vangt de andere verbinding het vanzelf in no time op. Altijd connected dus!”, antwoordt hij op de vraag van Jelle wat er dan zo speciaal is. 

“Veel aanbieders zeggen dat ze deze oplossing bieden, maar in de praktijk blijkt de verbinding dan toch vaak via een ander IP-adres te lopen. En dus tijdverlies in het herstel van de verbinding. “Bij betalingen bijvoorbeeld is dit een uitermate belangrijk aspect.”

Onderscheidend? Zeker wel!

Jelle wil weten wat A3bc nu zo onderscheidend maakt. “Onze persoonlijke aanpak in combinatie met echt goede oplossingen”, antwoordt Erik. “Eén van mijn klanten opende een nieuwe vestiging. Hij kwam terug bij ons, want hij wilde dat alles net zo goed geregeld zou worden zoals bij de huidige locatie in combinatie met onze uitstekende klantenservice. Dat vind ik wel een mooi compliment.”  

“Tenslotte nog een ander voorbeeld…”, vervolgt hij. “Ik heb zelf een achtergrond in international business. Momenteel zijn we bezig met een wereldwijd opererend bedrijf wat een hele specifieke vraag heeft, namelijk een ISDN oplossing. Zoals je wellicht weet, is ISDN hier uit gefaseerd. Toch kunnen wij deze klant nog helpen. We hebben de techniek en benodigdheden nog gewoon in huis en leveren binnenkort de toestellen waarmee deze klant in zijn vraag prima geholpen wordt. Dat zijn voor mij mooie voorbeelden waaruit blijkt dat wij snel kunnen schakelen, zowel voor lokale MKB-bedrijven als voor internationale bedrijven!”